Foto: Michaela |
Den riktiga stjärnan! :D |
Starcookies - cirka 20-30 st kakor
Ingredienser:
~ 1 äggula
~ Ca 4 dl vetemjöl
~ 1/2 - dl socker
~ 200 gram margarin/smör
(Detta recept är utbyggt för att kunna kavla kakorna)
Dekoration:
~ Ca 2-4 dl florsocker (använd matskedar om du tycker det blir för mycket annars)
~ 1 äggvita
~ 1 tsk ättiksprit 12.0 % (Du behöver inte ha, med det ger en smak till kakorna)
~ Gul karamellfärg
~ Smält choklad (Mörk eller ljus choklad som du får välja själv. Detta är till ögonen.)
Så här gör du:
Häll mjölet i en skål eller på en ren yta. Gör sedan en fördjupning i mjölet, ganska stor och djup. Lägg i sockret & sen margarinet/smöret, skuret i bitar, i fördjupningen du gjort. Tillsätt äggulan därefter och arbeta ihop allt till en deg.
Platta ut degen, men inte för mycket, lägg sedan i en plastpåse och låt den vila i cirka 30 minuter kallt. Kylskåpet är en bra plats för den att vila i.
Under tiden som degen vilar, kan du skriva ut bilden på Super Mario stjärnan. Klipp ut stjärnan och se också till att bilden inte är för stor. Här är länk till den stjärna jag använde som mall:
Super Mario Star.
Sätt ugnen på 225 ° C och under tiden som ugnen värms upp, kavla ut degen så mycket du kan. Se till att den är ungefär 2 cm tjock, då denna deg inte jäser. Lägg den utklippta mallen på degen och börja skära ut kakorna, se till att skära så nära mallen du kan. Upprepa tills det inte går att skära ut något mer eller kavla. SLÄNG INTE MALLEN!
Grädda kakorna i cirka 5-10 minuter, men håll koll; det är enkelt för kakorna att få färg. Du kan också avgöra när du ska ta ut de, genom att titta på kakornas kanter.
Låt dock kakorna svalna innan du börjar arbeta med dekorationen till kakorna.
Blanda florsockret, äggvitan och ättikspriten (om du vill ha den med). Rör om och blanda sedan i karamellfärgen, se till att få ungefär samma färg som mallen har. TIPS: Lägg en fuktig trasa över kristyren, då stelnar den inte för mycket.
Arbeta försiktigt när du har på dekorationen; kakorna kan gå sönder om det trycks för hårt. Använd en enkel kniv och bre på kristyren på kakorna. Se till att försöka få ett jämt lager och låt sedan stelna innan du går vidare till nästa steg.
Nu smälter eller värmer du chokladen. Använda max ett par rutor, då det inte krävs så mycket choklad. Använd en sked och gör två ganska tunna linjer på kakorna. Du kan titta på mallen för att få en bild om hur det ska se ut. Låt sedan stelna.
Nu är du färdig! Detta arbete är tidskrävande, men resultatet är värt det! Servera dessa med glädje och var stolt över att ha gjort dessa kakor. De visar vilket tålamod du har, så du kanske inte behöver bli osårbar för en stund?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar